Voetbal Spelregels

Alhoewel wij er uiteraard vanuit gaan dat jij de basisregels van voetbal al wel kent, is het toch handig om alle regels van deze balsport even goed en overzichtelijk in kaart te brengen. Veel van deze spelregels vallen voor wat betreft wedden namelijk onder handicap betting. Dit wil zeggen dat jij op sommige van deze regels dus ook kunt inzetten! Op deze pagina bespreken we alle mogelijkheden op dit gebied. Let wel, het plaatsen van dit soort weddenschappen is alleen aan te raden voor gevorderde gokkers.

buitenspel spelregels
extreem voetbal weer
spelregels gele kaarten
hands spelregels
spelregels hoekschoppen
spelregels lijnrechters
spelregels overtredingen
spelregels rode kaarten
spelregels scheidsrechters
spelregels slidings
spelregels strafschoppen
var spelregels
spelregels verlengingen
Top 5 Voetbal Bookmakers Nederland
Maak een keuze uit diverse aantrekkelijke welkomstbonussen. Van een dikke stortingsbonus tot aan free bets.
Maak gebruik van de vele acties die deze bookmaker aanbiedt en zet jouw sport kennis om in keiharde euro's!
Schrijf je in, pak wat leuke bonussen mee en plaats weddenschappen op alle mogelijke professionele sporten. Top Aanbod!

Voetbal: de officiële spelregels

Twee teams nemen het tegen elkaar op, waarbij degene die de meeste doelpunten scoort als winnaar van het veld stapt. Natuurlijk gelden er bepaalde regels en richtlijnen waar iedere speler, maar ook de coach en zijn staff zich aan moeten houden.

Een voetbalwedstrijd word geleid door een scheidsrechter die gedurende 90 minuten plus eventuele blessuretijd zal toezien op de naleving van de regels. Dit is ook de persoon die spelers aanspreekt indien de spelregels overschreden worden. Dit doet hij met een fluitsignaal (blazen op een fluitje), waarna de scheids de mogelijkheid heeft om een gele- of rode kaart te trekken, of het slechts bij een waarschuwing te laten.

De regels zijn onder te verdelen in 3 categorieën:

  1. Basisregels: het speelveld inclusief de lijnen, de bal, het aantal spelers, de scheidsrechter, uitrusting van de spelers, speelduur, etc.
  2. Acties binnen de lijnen: gedragingen tijdens de wedstrijd. Denk hierbij aan overtredingen als hands, bal over de lijn spelen, agressie, gevaarlijk spel, tackelen, etc. Maar ook het nemen van doeltrappen, ingooien, vrije trappen, corners en penalty’s, om maar iets te noemen.
  3. Acties buiten de lijnen: onbehoorlijk gedrag van het publiek, coaches of assistenten. Denk hierbij aan schelden, racistische uitingen en andere zaken die niet door de beugel kunnen.

Als we deze spelregels vertalen naar het plaatsen van weddenschappen dan valt ook hier een onderscheid te maken. Zo word een basis weddenschap gezien als een 1×2 bet, ook wel moneyline of straight betting genoemd. Dit betreft de meest simpele vorm van voetbal wedden, waarbij je inzet op de winnaar, verliezer of een gelijkspel.

Het plaatsen van uitgebreide weddenschappen is ook mogelijk. Je kan bijvoorbeeld ook de winnaar van een complete competitie voorspellen (outright betting / futures). Of gokken op welke speler als eerste scoort, hoe vaak die scoort in een bepaalde helft, en meer van dat soort specifieke zaken. Dat word “props betting” genoemd.

Het wedden met handicaps is ook zeer populair. Denk hierbij aan een fictieve achterstand van 1 doelpunt, waardoor het ineens eens stuk lastiger word voor jouw team om de wedstrijd te winnen. De odds zijn dan logischerwijs ook gunstiger.

Ook kun je gokken op het aantal gele- en rode kaarten, het aantal strafschoppen, vrije trappen en zelfs of er wel of geen streaker het veld op komt lopen. Wat dat betreft zijn de mogelijkheden eindeloos. Let wel, niet alle type weddenschappen zijn toegestaan in Nederland. Dit om zaken als matchfixing te voorkomen.

spelregels voetbal
Als jouw favoriete voetbalclub moet spelen tegen een zwakke tegenstander, kan het interessant zijn om gebruik te maken van een handicap. Hiermee kan je bijvoorbeeld starten met een fictieve achterstand van 1 of meerdere doelpunten. Hierdoor word het lastiger voor jouw club om te winnen, waardoor je meer geld verdient als dit dus gebeurt.